Omgeving

 

Op de kop van het het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland ligt het dorpje Westenschouwen net achter de duinen. Op loopafstand van strand en bos!
Westenschouwen heeft een breed aanbod aan restaurants en een kleine supermarkt, waar u in zomer dagelijks verse broodjes kunt halen!

In de omgeving van de camping zijn er genoeg mogelijkheden om u niet te hoeven vervelen!

 

 • Strand Westenschouwen


  Het strand van Westenschouwen biedt voor ieder wat wils en staat al jaren in de top 5 van mooiste stranden in Nederland.
  Heerlijk om in de zomer van de zon en zee te genieten, maar ook heerlijk om in het najaar lekker uit te waaien!
  Honden mogen buiten het seizoen los lopen en in het seizoen alleen vroeg in de ochtend en aan het einde van de middag!
  In de maanden juli en augustus is er iedere zondag, woensdag en donderdag om 10.00 uur yoga op het strand! Heerlijk in de buitenlucht, met de voeten in het zand.

 

 • Boswachterij Westerschouwen


  De boswachterij Westerschouwen is het grootste bos in Zeeland en heeft een heuvelachtig duinlandschap, met zandverstuivingen, valleien en duinweiden.
  In het bos zijn volop recreatiemogelijkheden met vele gemarkeerde wandel-, fiets-, mountainbike-, en ruiterpaden.
  Ook is er een klimparcours en zijn er diverse excursies die er worden gegeven voor jong en oud!  
  Boswachterij Westerschouwen  
  Zeeuwsegasten        

 

 • Nationaal park Oosterschelde


  De Oosterschelde is het grootste nationaal park van Nederland en is dankzij de afwisseling van eb en vloed en zoet en zout water een uniek dynamisch gebied.
  Dankzij de diversiteit leven er hier allerlei vogels, planten en dieren.  
  Aan de Oosterschelde gelegen ligt ook Deltapark Neeltje Jans. Hier kan de historie worden bekeken van de Deltawerken en er is een attractiepark met o.a. zeehonden, zeeleeuwen, waterspeelplaats, rondvaart, en nog veel meer.
  Neeltje Jans

 

 • Steden en dorpen


  Naast de mooie natuur heeft Zeeland ook mooie dorpjes en steden om te winkelen of cultuur op te snuiven.
  In de directe omgeving zijn er de monumentale steden Zierikzee en Brouwershaven of de dorpen Burgh-Haamstede en Renesse die de moeite waard zijn om te bezoeken.
  De monumentale steden zoals Veere en Middelburg of de dorpen Vrouwenpolder en Domburg zijn ook goed vanuit Westenschouwen te bezoeken.

 

 • Fietsen en scooters


  Zeeland is heerlijk om te fietsen en er liggen unieke fietsroutes direct in de omgeving. Fiets bijvoorbeeld langs de Oosterschelde naar Zierikzee toe of de stormvloedkering over richting Walcheren.
  Er zijn verschillende fietsverhuurders in de buurt waar u (elektrische) fietsen kunt huren of een E-scooter.

 

 • Paardrijden


  Trek er op uit met uw paard naar het strand of door het bos! Er zijn meerdere ruiterpaden uitgezet in Zeeland! Het is ook mogelijk om in de directe omgeving een paard of een pony te huren.

 

 • Zweefvliegveld


  Zweefvliegen is een schitterende mogelijkheid om het eiland eens vanuit de lucht te bezichtigen. Bij de vliegclub is het mogelijk om rondvluchten te boeken.
  Een andere mooie manier is een helikopter rondvlucht over de kop van Schouwen. Dit is ook mogelijk op het eiland bij Prince helicopter in Schuddebeurs!

  Vliegclub Haamstede

 

 • Watersportmogelijkheden 


  Zeeland staat bekend om zijn watersportmogelijkheden. Naast de Noordzee zijn er ook nog de Oosterschelde, het Grevelingen Meer en Veerse Meer!

  Wat dacht u van surfen, zeilen, waterskiën, duiken, sportvissen of huurt u liever een sloep? Het kan allemaal!
  Zeil-, surf- en duikscholen waar u materiaal kunt huren liggen in de directe omgeving.
  Surfcentrum Brouwersdam      

 

 • Visit Zeeland


  Op de site Visit Zeeland kunt u uitgebreid alle bezienswaardigheden vinden die Zeeland te bieden heeft! Of het nu gaat om natuur, activiteiten, cultuur of culinair! 

 

Impressie